Réka Balog

Editor, Scriitor şi Profesor

Réka Balog

Editor, Scriitor şi Profesor

Talentul, pasiunea, şi cultivarea simţului lingvistico-literar creează un tot unitar atunci când vine vorba de parcursul meu. Crescând într-un mediu trilingv (cu influenţe con-comitente ale limbilor maghiară, română şi germană), şi învăţând tot din copilărie franceza şi engleza, limba devine un instrument nu doar însuşit, prin prisma familiei, ci şi dobândit, prin educaţie.

Interesul pentru limbă apare mai întâi în domeniul gramaticii, urmând ca după aceea să dezvolt un interes pentru literatură. La vârsta de 11 ani, se ţes primele idei legate de ceea ce urma să devin mai târziu, ca adult. Dorinţa de a trăi la Paris se creează în mintea mea. Pasiunea pentru limbă, şi totodată prezenţa mentorului şi îndrumătorului, distinsa doamnă Michaela Bruckenthal, îmi susţin deciziile — decizii care îmi vor creiona ulterior destinul. La şcoală muncesc temeinic, remarcându-mă în special la materiile de limbă. Înscrierea la Facultatea de Litere de la Oradea (specializarea Franceză – Engleză) este inevitabilă, dar mai presus de toate o alegere pe care o îmbrăţişez cu entuziasm.

Odată cu încheierea primului an de facultate, obţin o bursă de studiu şi decid să mă stabilesc în Franţa şi să îmi continui studiile la Orléans, iar doi ani mai târziu, la Paris. Luându-mi cu succes Licenţa în cadrul Universităţii din Orléans, mă încumăt să păşesc mai sus şi mă înscriu la Universitatea Sorbona de la Paris. După o muncă susţinută, obţin Masterul de Limba, Literatura şi Civilizaţie Anglofonă. Setea de cunoaştere îmi dictează următorul pas, acela de a-mi duce până la capăt studiile. Mă înscriu aşadar la Doctorat în domeniul Literaturii Engleze şi încep totodată să predau la universitate. Urmez, de ase-menea, online studiile Universităţii John Maxwell Team din SUA şi devin coach, trainer şi public speaker certificat. De 6 ani de zile colaborez ca scriitor şi editor în cadrul grupului antreprenorial The Eagle Team.

Astăzi, sunt doctorandă, predau atât la Sorbona, cât şi la alte universităţi private din Paris, realizez traduceri, editări şi redactări de texte în domenii variate. Perseverenţa, pasiunea şi calitatea îmi definesc atât propria persoană, cât şi rezultatele muncii mele.

OpenTribe.ro

Dechiderea minții către abundență este factorul cheie care determină succesul unui antrepenor! Antreprenorul care gândește restrictiv, doar spre economisire, va dispărea. Gândirea în abundență implică spirit de echipă și deschiderea spre avuție.

Call us on

Andrei Alexandra:
0740 434 221

WhatsApp

0740 434 221
0755 322 157

Trimite eMail

opentribebucuresti@gmail.com

Follow Us

Call us on

Flori Bicazan: 0755322157
Robert Cozak: 0742093565

Link-Uri Utile

Copyright Opentribe.ro – All rights reserved. | Servicii Web Design – itwebmedia.ro 

OpenTribe - Cursuri antreprenoriat, business, Traininguri
Logo
Register New Account